20140416

STŘEDOEVROPSKÝ MIX aneb hejt na všecky skákající Čechy

Tlampač


Asi tak před deseti lety jsem si po nastudování něco mála českých dějin pro svou potřebu zavedl termín STŘEDOEVROPSKÝ MIX. 
Přesně tenhle mix totiž stojí za veškerými zdejšími pozitivními fenomény. Jen se o tom moc nemluví. 
Mluví se tu jinak, Češi vynalezli kontaktní čočky, Češi vynalezli nanomateriály, Češi maj nejlepší pívo, český zbraně jsou nejlepší, Češi todle a Češi tamto...
Kdekdo se v Česku prostě cejtí jako čistokrevnej Čech, kterej notabene u píva bude vykládat, že si TEĎ dělal rodokmen a že tam dokonce má nějakýho toho "von" (rozuměj šlechtice).

Pak si v novinách přečteš zprávičku o genealogii a zjistíš, že drtivá většina zdejších obyvatel je původu prostého (jako všude na světě) anebo jinou zprávičku o tom, jak z posledního DNA testování českých mužů zatím vyplývá, že opravdových původních Čechů je snad promile a že teda opravdu jsme ten středoevropskej mix.
Nápadně hezký český holky jsou nápadně hezký asi právě proto, že se ten zdejší genofond hezky a výrazně obohacoval přílivem kvalitní, cizí, zdravé krve. Na keltskej základ prostě po staletí roubovali tátové a mámy ze zdejší kotliny geny národů okolních. 
No zkrátka, je jasný, že na jihu Moravy a ve Slezsku je kdekdo po tátovi Ukrajinec, Moldavan anebo Rus, to jak Rudá armáda táhla krajem. 
A stejně tak je v Čechách kdekdo Francouz (Napoleonova tažení), Němec (společná hranice i dějiny), Ital (stavěli tu železnice), Polák (společná hranice i dějiny), Švéd (Třicetiletá válka) a tak dále a tak dále...

Směju se teda moc rád kasání, těm stereotypům a předpojatosti zdejších lidí, který sami ještě před šesti dekádama připadaly jako sračky a póvl našim západním sousedům. 
Škoda veliká, že se z toho zážitku Češi nikterak nepoučili. 
Rovněž proto se usmívám všem těm českým kecům, tolik populárním mailům a zkazkám o Rokánech (Rokán je složenina ze slov Rom a Cikán :D), vší tý plošný český nenávisti k lidem Indickým, co se ovšem toulají českou krajinou po staletí. 
Pořád se bohužel najdou v našem pejsčím národě, co se vždycky nechá někým ovládnout a bez boje vydá svoje území, aby pak sloužil jako "untermenschnen rasse", siláci bílý barvy kůže, co sice nemaj páru, odkud pocházej a kdo byli jejich předkové, který přesto nejen u píva vykřikujou svý "übermensch" frustrace.
Takoví křiklouni jsou obzvláště aktivní na webu a prskaj to svý národní ubožáctví i pod články o dojemných a obdivuhodných rodinných setkáních, jako třeba zde: 


PS Poslední roky velice jásám nad fenoménem Vladimír 518. 
Nejen ve svý muzice dokáže tenhle čaroděj slova, spreje a štětce dokonale popsat realitu. 
Vladimírovy názory a postoje mi sedí a z jeho novýho elpíčka Idiot řvu nadšením, protože zejména v písničkách V Čechách je všechno fajn a Tak to mám rád krásně nastavuje nám všem  v Česku usazenejm zrcátko.