20140620

BAREFOOT TOM

Tlampač
Tomáš v kiltu a ... bosý   Foto: Dominik Horváth, kontaktovat jej můžeš na G+
Na Divokém Západě by mu tak říkali, Tom Bosá noha. U nás mu dali přízvisko Zahálka, ovšem jaký to omyl, ten kluk vůbec nezahálí, naopak neúnavně běhá a všude kde se objeví zkouší lidem napovědět, aby se osvobodili. Sundejte boty a oblečte si kilt, suknici, povolte krevnímu oběhu obíhat a lhostejno jestli v patách anebo v krajině slasti... 

Je úžasné, jak moc je Tomáš zapálený pro své hobby a pro změnu konvencí, ovšem když jsme tak v rozhovoru spolu kráčeli ulicemi velkého města, neunikly mi úšklebky a pohrdání kolemjdoucích mainstreams, našeho zdejšího středního proudu Kabátů, Gambrinusů, Chorvatů, Májek a Babovřesků, Bóže lidi, on je fakticky bos a navíc má sukni, to je debýýýl... 
A nebo jste podivní Vy, kdo jste kdysi poslušně tlapali pod mávátky v průvodu, všichni v modrých košilkách!

Potkali jsme se v Pardubicích, oba jsme tam přijeli vlakem. Vlakem jezdí Tomáš naprosto všude, věří, že nejvyšší slevová karta ČD se vyplatí a potom co mi vyprávěl, jaké cíle už v Česku objel, jsem nucen mu dát za pravdu. Prostě kromě běhu, bosé turistice, jízdě na kompaktním kole a kiltu Tomáš nadměrně holduje také vlakům a kdo má rád vlaky, není špatnej člověk, třeba jako takovej Dvořák žejo. 

Tomáš je dnes prostě všude, dokonce se stihnul mihnout ve slavné TV show a spolu s jejím moderátorem si zablbnout v sukních, to že u toho byl současný prezident Slovenské republiky ponechme stranou. 
Nechám se asi také nakazit tou volnou myšlenkou, tou až beatnickou bezprostředností a ono to také docela dobře zapadá, vždyť i Sir McCartney chodíval bos, hipíci rovněž (i hipsteři by konečně měli něco udělat doopravdy, ne jen na oko, sundejte si boty, vy vyděděnci!).
Forest Tomáš Zátopek běhá a běhá, nevím jestli trend bosého chození a běhání vymyslel on anebo přírodní národy, rozhodně mě však jeho aktivita burcuje, přemýšlím nad tím vlastně pokaždé, když musím opět reklamovat obuv z asijských továren. 
Moc bych si rovněž přál, aby v Tomově sukni - a zde si dovolím navrhnout i další trade mark pro Zahálkovic firmu, co třeba BAREFOOT TOM? - chodil (protože po pádu ze střechy už moc běhat nemůže) jiný Tom, Tom Máša, slavný prodejce Nového Prostoru a veliký milovník militárií a skotských vojenských jednotek. Budu muset zapracovat na tom, aby se ti dva potkali :).
Tomáš Máša v kiltu a ještě zdravý označen tečkou

PS
Proč se vlastně ve zdejších lesích a lukách nechodí bez bot? Ve městech to nelze, psi domácí se rozhodně postarají o to, aby vám tento zážitek zůstal odepřen. Ale myslím to jinak, proč třeba obce ve svých katastrech neudělají bosé stezky, pěkně z vísky do vísky, maličký parking k tomu a obecní hospody na obou koncích a hle obce mají příjmy a nemusí čekat, co jim pražští ministerští soudruzi smrknou z rozpočtů...