20171211

Vánoce za dveřmi. Cover vs. originál

Tlamverzál

Jiřího Bulise netřeba představovat těm, kteří hudbu milují. Těm méně vnímavým nebudeme házet perel. Pro vás zvídavé tu je další díl Cover vs. originál.

Jiří Bulis se proslavil jako skladatel divadelní a audiovizuální hudby, jeho nejznámějšími díly jsou bezesporu Jakubiskovo fenomenální podobenství Sedím na konári a je mi dobre a Čechy převelice vzývaná a uctívaná karikatura jich samých, Dědictví od Věry Chytilové
Bulis tvořil i malé kompozice, např. pro brněnské televizní studio - cyklus diváckých příběhů Bakaláři.

Vlastní tvorba Bulisova, to jsou vážné písně o životě, zazpívané a zahrané se zvláštní naléhavostí a dynamikou. Je tu místo pro slzy i pro široký úsměv, silné emoce vyvolané jejich poslechem dokazují jakou moc má muzika. 

Jsme v tom největším běsu vánočním, říká se mu Advent, tedy poslechněte Bulisův příspěvek k široké plejádě vánočních písní, hodně osobní, procítěnou, vzdorovitou a zároveň slyšitelně pokornou Vánoce jsou za dveřmi. 

Druhá verze tohoto songu je rocková, plná rebelské energie, za povedeným coverem hledejme invenci a radost z hraní vitálního tria Šubr, Bursa, Smetáček

Zase. Cover vs. originál
Tlampačův tip na dárek - BULISOVI, Hommage à Jiří Bulis
Vndrfl vrld - Cover vs. originál